Genootschap Leeuwen van het Centraal Station

Boek

In maart 2020 verschijnt het boek “De verdwenen leeuwen van het Amsterdamse Centraal Station”. Het heeft 150 bladzijden en bestaat voor de helft uit beeldmateriaal, waaronder veel historische foto’s van het Centraal Station en de directe omgeving daarvan. Het boek beschrijft de redenen voor de komst en het vertrek van de 22 grote stenen leeuwenbeelden die bij het Centraal Station stonden, aan de hand van de geschiedenis van de spoorwegen in de hoofdstad. Geen van de leeuwenbeelden staat nog bij het station. Het Genootschap probeert uit te zoeken waar ze zijn gebleven. Van de 22 beelden werden er tot nu toe 16 teruggevonden. In het boek wordt ook aandacht besteed aan deze zoektocht.

Het boek wordt vooralsnog in eigen beheer uitgegeven door het Genootschap Leeuwen van het Centraal Station. U kunt het boek aanschaffen tegen de drukkosten. Deze bedragen 14,50 per exemplaar. Binnen Amsterdam zullen wij het boek gratis bij u bezorgen. Buiten Amsterdam zullen wij u echter 4 euro in rekening moeten brengen bovenop de boekprijs, te weten de kosten die het Postbedrijf rekent voor het versturen van een brievenbuspakketje. In dat geval bedraagt de aankoopprijs 18,50 euro (14,50 plus 4).

Wilt u een boek aanschaffen? Laat u ons dat dan vóór 24 februari 2020 weten. In dat geval verzoeken wij u om het verschuldigde bedrag over te maken op de bankrekening van het Genootschap Leeuwen van het Centraal Station NL33 INGB 0005 1177 28 onder vermelding van “boek” en uw naam en adres. Wij zorgen er dan voor dat u het boek eind maart 2020 ontvangt.

Wilt u contact met ons over het boek? Neem gerust contact op via email.

Secured By miniOrange